Pečený králík na smetaně
Ingredience
- králík: 600 g
- špek: 60 g
- smetana ke šlehání: 150 ml
- cibule: 1 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- tymián - snítka: 2 ks
- bobkový list: 3 ks
- nové koření: 6 ks
- celý pepř: 6 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík na smetaně – recept
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně rozprostřeme do pekáče koření a necháme pár hodin uležet v lednici.
Poté pekáč přikrytý alobalem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.
Králíka, koření a tymián vyndáme z pekáče a zeleninu rozmixujeme. Přilijeme smetanu, v případě potřeby dochutíme solí, vrátíme králíka a společně prohřejeme.
Pečený králík na smetaně se výborně hodí k domácím knedlíkům, ať už bramborovým, karlovarským nebo bramborovým.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.