Křen s jablky
Ingredience
- 1 díl čerstvého křenu
- 2 díly jablek
- citrónová šťáva
- sůl
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Křen s jablky – recept
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen s jablky smícháme, přilijeme citrónovou šťávu, případně osolíme a osladíme dle chuti. Můžeme přidat také vinný ocet.
Jablečný křen natlačíme do umyté a vysušené zavařovací sklenice. Takto připravený křen s jablky vydrží v chladu několik dní. Pokud jej máme větší množství a potřebujeme uchovat po delší dobu, můžeme sterilovat 15 minut na 80 °C.
Křen s jablky podáváme k vařenému nebo grilovanému masu nebo k uzeninám.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.