Kapr na grilu
Ingredience
- kapr - porce: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- citron: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- kmín: 1 KL
- tymián: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapr na grilu - recept
Porce kapra pokapeme citronem a potřeme prolisovaným česnekem. Olej smícháme s kořením a marinádou potřeme kapra ze všech stran. Kapra vložíme do uzavíratelné nádoby nebo pokryjeme potravinářskou fólií a necháme minimálně 2 hodiny uležet, ideálně však přes noc.
Rozpálíme gril a kapra grilujeme na obou stranách, až maso zbělá. Před podáváním ještě zakápneme trochou citronu. Kapr na grilu se hodí k bramborám, grilované zelenině nebo opečené bagetě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.