Brokolicová pomazánka
Ingredience
- malá brokolice: 1 ks
- Lučina: 120 g
- jarní cibulka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 KL
- olivový olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Brokolicová pomazánka - recept
Brokolici odkrojíme tvrdé košťály, použijeme jen zelené části růžiček. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme růžičky brokolice, povaříme asi 4 minuty doměkka a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby brokolice nezešedla. Brokolici nakrájíme nadrobno, stejně tak cibulku, kterou k ní přidáme. Smícháme s Lučinou, prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, olejem, špetkou soli a pepře.
Brokolicová pomazánka chutná nejlépe vychlazená, namazaná na čerstvém pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.