Císařský trhanec
Ingredience
- hladká mouka: 90 g
- mléko: 175 ml
- vejce: 3 ks
- cukr krupice: 1 PL
- vanilkový cukr: 1 ks
- rozinky namočené ve vodě: 2 PL
- kůra z citronu: 1 ks
- špetka soli
- máslo
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Císařský trhanec - recept
Oddělíme žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru, vymačkané rozinky a mouku a společně prošleháme. Bílky našleháme se špetkou soli dotuha a postupně během šlehání přidáváme cukr. Bílky opatrně vmícháme do těsta obracením. Hmotu nalijeme na pánev s rozehřátým máslem, opečeme dozlatova, otočíme a po 1 minutě vařečkami roztrháme, poprášíme moučkovým cukrem a dopečeme asi 3 minuty, během toho párkrát promícháme.
Císařský trhanec doplníme čerstvým ovocem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.