Králík na zelenině
Ingredience
- králík - porce: 2 ks
- vývar (zeleninový nebo drůbeží): 600 ml
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- anglická slanina: 100 g
- máslo: 80 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 4 ks
- bobkový list: 3 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Králík na zelenině – recept
Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.
Králíka osolíme, opepříme a na másle zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, mrkev, petržel a společně chvíli restujeme. Následně přilijeme připravený vývar. Přidáme bobkové listy a vše společně dusíme při mírné teplotě asi 45 minut. Nakonec ho necháme dopéct na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.