Skopové na česneku
Ingredience
- skopová kýta: 400 g
- stroužky česneku: 2 ks
- sádlo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- hladká mouka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Skopové na česneku – recept
Maso umyjeme, potřeme solí a prolisovaným česnekem a opepříme. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme prudce maso z obou stran. Maso podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě pod pokličkou na 180 °C asi 45 minut, poté dopékáme bez pokličky ještě asi 30 minut, občas maso polijeme vypečenou šťávou. Šťávu z masa necháme zredukovat, poprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody a povaříme asi 15 minut. Povařenou šťávu přecedíme přes síto na nakrájené maso.
Skopové na česneku podáváme s bramborovými knedlíky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.