Panzerotti
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- droždí - kostka
- voda: 50 ml
- cukr krupice: 1 KL
- olivový olej: 1 KL
- bílé víno: 1 PL
- mléko: 50 ml
- loupaná rajčata: 150 g
- mozzarella: {100}
- pršut: 50 g
- bazalka
- parmazán
- olej na smažení
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Panzerotti - recept
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku, víno, cukr, špetku soli, olivový olej a mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme potravinovou folií a necháme půl hodiny kynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou vyválíme na kulatou placku silnou asi 8 mm. Poklademe pršutem, plátky mozzarelly a rajčat, bazalkou, strouhaným parmazánem, přehneme a kraje přimáčkneme vidličkou.
Panzerotti smažíme v silné vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.