Broskvová marmeláda
Ingredience
- zralé broskve: 1 kg
- cukr krystal: 400 g
- citrónová šťáva: 100 ml
- 10 g citrusový pektin: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Broskvová marmeláda - recept
Broskve očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ho hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a přidáme 10 g citrusového pektinu, který jsme si smíchali s vrchovatou lžící cukru. Důkladně zamícháme a po chvíli přidáme zbývající cukr. Povaříme asi 10 minut a ovoce dvakrát prošťouchneme mačkadlem na brambory. Broskvová marmeláda se ještě horká plní do sterilizovaných sklenic.
Pro jistotu se broskvová marmeláda může ještě zavařit při 80 °C 20 minut. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.