Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevetový koktejl s avokádem Předkrmy a chuťovky
22. 08. 2017 Přečteno: 2920x

Krevetový koktejl s avokádem

Ingredience
- +
  • vyloupané krevety: 300 g
  • chilli paprička: 1 ks
  • rajčata: 2 ks 
  • avokádo: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • zakysaná smetana: 1 PL
  • olivový olej: 4 PL
  • citronová šťáva: 1 PL
  • med: 1 KL 
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hlávkový salát

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetový koktejl – recept

Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme pouze krátce, maximálně 3 minuty, aby krevety zůstaly růžové a neztvrdly. Poté je necháme je vychladnout a uložíme do ledničky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyjmeme z nich semínka. Zbude nám pevná část rajčete, kterou nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Vyšleháme 4 lžíce olivového oleje s medem, citronovou šťávou a přidáme rajčata, kopr a trochu zakysané smetany. Vyšleháme metličkou a uložíme do chladu.

Listy hlávkového salátu natrháme, avokádo nakrájíme na kostičky a pokapeme ho citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Salát dáme na dno sklenic, na něj poklademe avokádo s krevetami a přelijeme zálivkou. Krevetový koktejl podáváme vždy vychlazený, doplněný bagetou nebo pitou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krevetovy-koktejl-.jpg Předkrmy a chuťovky

Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý celek a nakrájíme je nadrobno. V menší míse vyšleháme majonézu s wasabi pastou a citronovou…

Tip na recept

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Domácí čokoládová zmrzlina

Dezerty: Domácí čokoládová zmrzlina

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme smetanu a…

Krevetový koktejl

Předkrmy a chuťovky: Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý…

Lotrinský koláč

Hlavní jídla: Lotrinský koláč

Vypracujeme těsto z hladké mouky, vejce, mléka a soli. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do ledničky.…