Krevetový koktejl s avokádem
Ingredience
- vyloupané krevety: 300 g
- chilli paprička: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- avokádo: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- zakysaná smetana: 1 PL
- olivový olej: 4 PL
- citronová šťáva: 1 PL
- med: 1 KL
- čerstvý kopr: 1 PL
- hlávkový salát
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevetový koktejl – recept
Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme pouze krátce, maximálně 3 minuty, aby krevety zůstaly růžové a neztvrdly. Poté je necháme je vychladnout a uložíme do ledničky.
Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyjmeme z nich semínka. Zbude nám pevná část rajčete, kterou nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Vyšleháme 4 lžíce olivového oleje s medem, citronovou šťávou a přidáme rajčata, kopr a trochu zakysané smetany. Vyšleháme metličkou a uložíme do chladu.
Listy hlávkového salátu natrháme, avokádo nakrájíme na kostičky a pokapeme ho citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Salát dáme na dno sklenic, na něj poklademe avokádo s krevetami a přelijeme zálivkou. Krevetový koktejl podáváme vždy vychlazený, doplněný bagetou nebo pitou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.