Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krevetový koktejl s avokádem Předkrmy a chuťovky
22. 08. 2017 Přečteno: 3156x

Krevetový koktejl s avokádem

Ingredience
- +
  • vyloupané krevety: 300 g
  • chilli paprička: 1 ks
  • rajčata: 2 ks 
  • avokádo: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • zakysaná smetana: 1 PL
  • olivový olej: 4 PL
  • citronová šťáva: 1 PL
  • med: 1 KL 
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • hlávkový salát

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Krevetový koktejl – recept

Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje osmažíme krevety s česnekem a chilli. Smažíme pouze krátce, maximálně 3 minuty, aby krevety zůstaly růžové a neztvrdly. Poté je necháme je vychladnout a uložíme do ledničky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyjmeme z nich semínka. Zbude nám pevná část rajčete, kterou nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Vyšleháme 4 lžíce olivového oleje s medem, citronovou šťávou a přidáme rajčata, kopr a trochu zakysané smetany. Vyšleháme metličkou a uložíme do chladu.

Listy hlávkového salátu natrháme, avokádo nakrájíme na kostičky a pokapeme ho citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Salát dáme na dno sklenic, na něj poklademe avokádo s krevetami a přelijeme zálivkou. Krevetový koktejl podáváme vždy vychlazený, doplněný bagetou nebo pitou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

krevetovy-koktejl-.jpg Předkrmy a chuťovky

Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý celek a nakrájíme je nadrobno. V menší míse vyšleháme majonézu s wasabi pastou a citronovou…

Tip na recept

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Melounová zmrzlina

Dezerty: Raw zmrzlina z vodního melounu

U přípravy této raw zmrzliny potřebujete jen trpělivost při vypeckovávání a mražení melounu. Začněte tedy tak, že…

Saganaki

Předkrmy a chuťovky: Saganaki

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s…

Batátové pyré

Přílohy: Batátové pyré

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20…