Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka pak choi Polévky
06. 01. 2020 Přečteno: 5291x

Polévka pak choi

Ingredience
- +
  • rýžové nudle: 100 g
  • pak choi: 100 g
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • krevety: 6 ks
  • mrkev: 1 ks
  • zázvor: 1 PL
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • chilli paprička: 1 ks
  • limetková šťáva: 3 PL
  • rybí omáčka: 3 PL
  • olivový olej: 1 PL
  • koriandr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

style="text-align: justify;">Polévka pak choi – recept

Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme na tenko, čerstvý zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi si rozehřejeme olivový olej. Orestujeme bílou část zelí pak choi s mrkví. Restujeme asi 5 minut. Poté přidáme česnek, zázvor a celou chilli papričku. Restujeme další 3 minuty. Poté zalejeme zeleninovým vývarem. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme zelenou část zelí pak choi, rýžové nudle a krevety. Přivedeme k varu a povaříme asi minutu. Odstraníme chilli papričku. Nakonec polévku můžeme ještě dochutit limetkovou šťávou a rybí omáčkou.

Polévku pak choi podáváme s nasekaným koriandrem, připadně nasekanou chilli papričkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

salat-pak-choi-jako-priloha.jpg Polévky

Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, salát také nakrájíme na menší kousky. Na pánvi s trochou…

Tip na recept

Vajíčková omáčka

Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Tatarák z lososa

Předkrmy a chuťovky: Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a…

Grilovaná játra

Hlavní jídla: Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a…

Párky v listovém těstě

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě

Rozválené listové těsto potřeme hořčicí nebo kečupem podle chuti a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm. Každý párek…

Karbanátky z červené řepy

Hlavní jídla: Karbanátky z červené řepy

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme. Abychom se vyvarovali červených rukou, použijeme při práci s řepou igelitové…