style="text-align: justify;">Polévka pak choi – recept
Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme na tenko, čerstvý zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno. Ve wok pánvi si rozehřejeme olivový olej. Orestujeme bílou část zelí pak choi s mrkví. Restujeme asi 5 minut. Poté přidáme česnek, zázvor a celou chilli papričku. Restujeme další 3 minuty. Poté zalejeme zeleninovým vývarem. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme zelenou část zelí pak choi, rýžové nudle a krevety. Přivedeme k varu a povaříme asi minutu. Odstraníme chilli papričku. Nakonec polévku můžeme ještě dochutit limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
Polévku pak choi podáváme s nasekaným koriandrem, připadně nasekanou chilli papričkou.
Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, salát také nakrájíme na menší kousky. Na pánvi s trochou…
Višně zbavíme pecek, zalijeme studenou vodou, přidáme hřebíček, skořici, nastrouhanou kůru z citronu, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 20 minut. Přidáme smetanu a necháme ještě 2 minuty povařit.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.