![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Věnečky z odpalovaného těsta](/img/clanky/67a50811680749b423e6f80ee66d8dd4/venecky-z-odpalovaneho-testa.jpg)
Věnečky z odpalovaného těsta
Ingredience
- celá vejce: 4 ks
- voda: 300 ml
- tuk na pečení (Smetol/cukrářská Lukana/Hera): 150 g
- hrubá mouka: 150 g
- špetka soli: 1 ks
- mléko: 500 ml
- vanilkový pudink: 2 ks
- máslo: 200 g
- cukr moučka: 125 g
- vanilkový cukr: 1 KL
- moučkový cukr a mandlové plátky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Věnečky z odpalovaného těsta – recept
Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme věnečky. Věnečky dáme do trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme, aby se věnečky nesrazily. Ihned po vytažení je rozkrojíme.
Krém připravíme tak, že v mléce podle návodu uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr zamícháme a postupně do směsi přidáváme pudink a šlehačem vyšleháváme do hladkého krému.
Na závěr věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem, posypeme přes sítko moučkovým cukrem a mandlovými plátky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.