Pohankové rizoto
Ingredience
- loupaná pohanka: 400 g
- žampiony: 200 g
- mrkev: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- oleje: 2 PL
- sůl
- pepř
- kmín
- parmazán
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pohankové rizoto – recept
Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli, prolisovaný česnek a žampiony nakrájené na plátky. Celou směs ochutíme solí, pepřem a kmínem. Nakonec vše smícháme s uvařenou pohankou a nastrouhaným parmazánem.
Pohankové rizoto na talířích ozdobíme petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.