Pečená treska s parmezánovu krustou
Ingredience
- treska: 400 g
- strouhaný parmezán: 1 PL
- kokosová mouka: 1 PL
- mandlové plátky: 1 PL
- toustový chléb: 2 ks
- citronová šťáva: 1 KL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená treska s parmezánovu krustou - recept
Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 20 minut v ledničce. Toustový chléb rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, nadrcené mandlové plátky a parmezán. Tuto směs lehce namáčkneme na vrchní část tresky.
Tresku položíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, krustu poklademe po celé ploše tenkými plátky másla a pečeme na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Pečená treska s parmezánovu krustou se podává s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.