![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Živáňská pečeně](/img/clanky/216c372fba7ab8832d7402fb4fed76ed/zivanska-pecene.jpg)
Živáňská pečeně
Ingredience
- vepřová krkovice: 300 g
- klobása: 1 ks
- brambory: 4 ks
- anglická slanina - plátky: 4 ks
- cibule: 2 ks
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Živáňská pečeně – recept
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a klobásu na kolečka. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem. Všechny ingredience rozdělíme na díly. Na střed alobalu naskládáme osolené a okmínované brambory, na brambory dáme slaninu, cibuli, klobásu, osolenou a opepřenou krkovici nakrájenou na kostky. Zaprášíme mletou paprikou a zabalíme. Vložíme na plech do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.
Živáňskou pečeni podáváme se zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.