Živáňská pečeně
Ingredience
- vepřová krkovice: 300 g
- klobása: 1 ks
- brambory: 4 ks
- anglická slanina - plátky: 4 ks
- cibule: 2 ks
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Živáňská pečeně – recept
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a klobásu na kolečka. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem. Všechny ingredience rozdělíme na díly. Na střed alobalu naskládáme osolené a okmínované brambory, na brambory dáme slaninu, cibuli, klobásu, osolenou a opepřenou krkovici nakrájenou na kostky. Zaprášíme mletou paprikou a zabalíme. Vložíme na plech do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.
Živáňskou pečeni podáváme se zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.