Zapečená dýně hokkaido
Ingredience
- dýně hokaido: 1 ks
- parmazán: 80 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečená dýně hokaido – recept
Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
Olivový olej smícháme se solí, pepřem, bylinkami (skvělý je například tymián nebo rozmarýn) a prolisovaným česnekem. Touto směsí dobře potřeme všechny kousky dýně, následně je posypeme parmazánem a necháme zapékat v troubě rozehřáté na 180 °C.
Zapečená dýně hokkaido je nejen skvělou večeří, ale může sloužit také jako příloha či jen jako chuťovka výborná i zastudena.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.