Pečený králík na zelenině
Ingredience
- králík: 600 g
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- pórek: 15 cm
- brambory: 3 ks
- palice česneku: 1 ks
- slanina: 50 g
- rozmarýn
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík na zelenině – recept
Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a nadrobno nasekaným rozmarýnem a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Mrkev a petržel nakrájíme na proužky, brambory na měsíčky, pórek na kolečka, česnek překrojíme napříč i se slupkou. Zeleninu rozložíme kolem králíka, na každý kousek masa dáme plátek másla. Podlijeme trochou vody a pečeme na 170 °C asi 1 - 1,5 hodiny podle velikosti masa a kousků zeleniny.
Pečený králík na zelenině je lehké jídlo, které už nepotřebuje další přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.