Vepřové maso na zelenině
Ingredience
- vepřové maso (kotleta): 300 g
- střední brambory: 3 ks
- paprika: 1 ks
- červená cibule: 2 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- snítka rozmarýnu: 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové maso na zelenině - recept
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, brambory a česnek na plátky, papriku zbavenou jádřince na nudličky a rozmarýn rozdělíme na 3 - 4 části. Zeleninu zakápneme trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a promícháme.
Dno nádoby na pečení potřeme olejem, rozprostřeme na něj zeleninu a navrch dáme plátky masa. Přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 45 minut. Odkryjeme, zeleninu promícháme a dopečeme ještě asi 20 minut dozlatova.
Vepřové maso na zelenině už nepotřebuje další přílohu. Před podáváním pouze odstraníme větvičky rozmarýnu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.