Vločkové karbanátky
Ingredience
- ovesné vločky: 250 g
- hovězí vývar: 1 l
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- hořčice: 1 PL
- strouhanka
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vločkové karbanátky – recept
Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti.
Z hmoty vytvarujeme karbanátky. Pokud je hmota příliš řídká, přisypeme strouhanku. Každý karbanátek potom obalíme ve strouhance smíchané s ovesnými vločkami.
Vločkové karbanátky pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Vločkové karbanátky chutnají skvěle s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.