Brownies z hrušek a červené řepy
Ingredience
- pyré z červené řepy: 300 g
- pyré z hrušek (nedoslazované): 30 g
- vajíčka: 3 ks
- tvaroh bez tuku (nízkotučný): 30 g
- hořká čokoláda bez cukru (s vyšším podílem kakaa) : 50 g
- nízkotučné mléko (na rozpuštění čokolády): 10 ml
- ovesná mouka s příchutí hořké čokolády: 60 g
- prášek do pečiva: 5 g
- holandské kakao: 10 g
- čokoládový protein: 30 g
- nízkokalorické sladidlo dle preferencí
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Brownies z hrušek a červené řepy – recept
Začněte tím, že si uvaříte do měkka červenou řepu. Tu pak po vychladnutí oloupejte a rozmixujte v mixéru na pyré. Následně si k ruce vezměte mísu a v ní smíchejte řepové pyré spolu s tím hruškovým. Dále přidejte vlažné mléko, ve kterém jste předtím rozpustili hořkou čokoládu a vložte i vajíčka spolu s nízkotučným tvarohem. Vše pečlivě promíchejte. Nakonec ještě vsypte k těmto surovinám ovesnou mouku, kakao, čoko protein, kypřící prášek, oslaďte dle preferencí sladidlem a umíchejte vláčné těsto. To rozprostřete na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na zhruba 30 minut při 180 až 200 °C. Míru upečení zkontrolujte během procesu například špejlí. Brownies podávejte po zchladnutí třeba s kopečkem zakysané smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.