Čokoládové suflé
Ingredience
- kvalitní hořká čokoláda: 200 g
- máslo: 50 g
- cukr krupice: 100 g
- vejce (žloutky a bílky zvlášť): 3 ks
- hladká mouka: 1 PL
- cukr moučka na posypání
- máslo na vymazání formiček
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čokoládové suflé - recept
Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň. Do mísy nalámeme kvalitní čokoládu s velkým podílem kakaa a necháme ji rozpustit.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme hladkou mouku. Poté přidáme mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme.
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně přidáme k čokoládě se žloutky.
Směs na čokoládové suflé rozdělíme do připravených formiček. Formičky dáme na plech a pečeme 10 minut. Poté čokoládové suflé posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.