Čokoládový dort
Ingredience
- Na korpus:
- kvalitní čokoláda (min. 60 % kakaa): 200 g
- hladká mouka: 220 g
- cukr krupice: 250 g
- máslo: 250 g
- vejce: 3 ks
- plnotučné mléko: 100 ml
- kakao: 30 g
- prášek do pečiva: 8 g
- vanilkové aroma: 1 KL
- máslo a mouka na formu
- Na polevu:
- kvalitní čokoláda (min. 60 % kakaa): 200 g
- smetana ke šlehání: 200 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čokoládový dort - recept
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem a vymícháme hladký krém, do kterého zamícháme vanilkové aroma. Čokoládu necháme chvíli vychladnout a přidáme cukr. Vajíčka rozmícháme v mléce a po částech zašleháme do čokolády. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a opět po částech zamícháme do hmoty. Nakonec přimícháme prosáté kakao a těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme na 160 °C asi 60 minut. Je-li korpus hotový zjistíme pomocí špejle. Pokud se na ni těsto nepřilepí, je korpus na čokoládový dort hotový.
Poleva: Šlehačku nalijeme do rendlíku a zahřejeme až téměř k varu. Vypneme sporák, přidáme nalámanou čokoládu a umícháme hladký krém. Necháme mírně vychladnout a potřeme vychladlý korpus po celé ploše.
Čokoládový dort necháme zatuhnout v lednici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.