Italská rajčatová polévka
Ingredience
- zralá rajčata {400} g
- zeleninový vývar {300} ml
- ciabatta (nebo jiné pečivo italského typu) {150} g
- olivový olej
- cibule {1}
- stroužky česneku {2}
- hrst čerstvé bazalky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Italská rajčatová polévka - recept
Každé rajče nožem nejprve lehce nařízneme do kříže. Všechny rajčata potom přesuneme do velké mísy a zalijeme je horkou vodou. Necháme v míse zhruba 7 minut, a potom slijeme vodu. Zchladlá rajčata oloupeme, překrojíme v půlce a vydlabáme semínka. Mezitím na olivovém oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidáme nadrobno nasekaný česnek a smažíme další dvě minuty.
Jakmile česnek zezlátne, přidáme oloupané půlky rajčat. Osolíme, opepříme, přidáme polovinu čerstvé bazalky a zalijeme vývarem. Potom do polévky nadrobíme italské pečivo a zaklopíme pokličkou. Italská rajčatová polévka se vaří asi 20 minut. Poté poličku odklopíme, a pokud je polévka moc tekutá, necháme ještě chvíli tekutinu vypařit, ale polévku nemixujeme.
Podáváme s čerstvou bazalkou. Italská rajčatová polévka se podává teplá, skvělá ale bude i studená.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.