Těstoviny se zeleninou
Ingredience
- těstoviny penne: 300 g
- mrkev: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- stonek řapíkatého celeru: 1 ks
- bílé víno: 50 ml
- cibule: 1 ks
- stroužek česneku: 1 ks
- rajčatový protlak: 2 PL
- olivový olej
- bylinky
- nasekaná petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny se zeleninou – recept
Do vroucí vody dáme vařit těstoviny. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev nahrubo nastrouháme, řapíkatý celer a červenou papriku pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a všechnu zeleninu orestujeme zhruba 10 minut. Zalejeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a sušené bylinky (nejlépe oregáno).
Uvařené těstoviny smícháme se zeleninovou omáčkou.
Těstoviny se zeleninou podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.