Domácí mátová zmrzlina
Ingredience
- plnotučné mléko : 300 ml
- smetana ke šlehání : 300 ml
- čerstvá a opraná máta : 1 hrst
- krupicový cukr : 80 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí mátová zmrzlina – recept
Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte krupicový cukr, pečlivě promíchejte a nechte zahřívat na mírnějším plamenu (mléko by se nemělo vařit, ale cukr musí být rozpuštěný). Po pár minutách odstavte hrnec z plotny a nechte vše zcela zchladnout. Až bude mléko studené, vložte jej do lednice a mátu peprnou v něm nechte louhovat klidně i hodinu a více. Záleží na tom, jak intenzivní chuť domácí mátové zmrzliny požadujete. Nakonec mléko sceďte od bylinky a přimíchejte k němu smetanu ke šlehání. Tekutinu ovoněnou mátou pak přelijte do uzavíratelné misky a nechte mrazit i několik hodin (ideálně přes noc). Mátová zmrzlina bude výtečná třeba s čokoládovým topingem!
TIP: Do mátové zmrzliny můžete dle libosti zakomponovat i čokoládové vločky!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.