Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí mátová zmrzlina s čokoládovými vločkami bude výtečná! Dezerty
06. 07. 2021 Přečteno: 2531x

Domácí mátová zmrzlina

Ingredience
- +
  • plnotučné mléko : 300 ml
  • smetana ke šlehání : 300 ml
  • čerstvá a opraná máta : 1 hrst
  • krupicový cukr : 80 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí mátová zmrzlina – recept

Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte krupicový cukr, pečlivě promíchejte a nechte zahřívat na mírnějším plamenu (mléko by se nemělo vařit, ale cukr musí být rozpuštěný). Po pár minutách odstavte hrnec z plotny a nechte vše zcela zchladnout. Až bude mléko studené, vložte jej do lednice a mátu peprnou v něm nechte louhovat klidně i hodinu a více. Záleží na tom, jak intenzivní chuť domácí mátové zmrzliny požadujete. Nakonec mléko sceďte od bylinky a přimíchejte k němu smetanu ke šlehání. Tekutinu ovoněnou mátou pak přelijte do uzavíratelné misky a nechte mrazit i několik hodin (ideálně přes noc). Mátová zmrzlina bude výtečná třeba s čokoládovým topingem!

TIP: Do mátové zmrzliny můžete dle libosti zakomponovat i čokoládové vločky!

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-jahodova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí jahodová zmrzlina

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení, dáme do mrazáku a po dobu 3 hodin každých 30 minut promícháme, aby se ve…

domaci-vanilkova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme…

matcha-zmrzlina.jpg Dezerty

Matcha zmrzlina

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme pozvolna k varu a ihned odstavíme. Necháme asi 15 minut chladnout a poté odstraníme lusk. Žloutky…

ice-cream-g04ea4bc30_1920.jpg Dezerty

Domácí zmrzlina z banánů a kakaa (bez cukru)

Nejprve si banány oloupejte, naplátkujte a vložte ovoce do uzavíratelné misky. Tu pak dejte do mrazáku ideálně přes noc. Další den vsypte mražené banány do mixéru a rozmělněte spolu s kakaovým práškem,…

Tip na recept

Baklava

Baklava

Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni rozpustit. Necháme vařit až do zhoustnutí sirupu. Odstavíme a necháme zchladit. Máslem…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Créme brulée

Dezerty: Créme brulée

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po…

Velikonoční mazanec s ořechy

Dezerty: Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku.…

Vegetariánská zeleninová paella

Hlavní jídla: Vegetariánská zeleninová paella

Rajčata přepůlíme, papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek nadrobno, cuketu na tenká…