Domácí ciabatta
Ingredience
- hladká mouka: 400 g
- teplá voda: 200 ml
- olivy: {14}
- droždí: 20 g
- olivový olej: 1 PL
- sůl: 2 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí ciabatta – recept
Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na vále rozdělíme těsto na dva díly a roztáhneme na placky. Na ně rozložíme nakrájené olivy, přeložíme a vytvarujeme ciabatty. Potřeme olivovým olejem, dáme na pečící papír a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě při 220 ˚C 20 minut. Upečenou ciabattu poznáme tak, že když na ni zaklepeme, musí znít dutě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.