Polévka z bílých fazolí
Ingredience
- bílé fazole: 200 g
- uzené maso: 100 g
- mrkev: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- sádlo: 1 PL
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 4 ks
- majoránka: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z bílých fazolí - recept
Fazole necháme namočené přes noc a propláchneme. Uzené maso, cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme mrkev a společně orestujeme. Dále přidáme uzené maso, bobkové listy a nové koření, fazole, česnek a zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Vaříme tak dlouho, až jsou fazole měkké. Nakonec přimícháme majoránku a podle chuti osolíme a opepříme.
Polévka z bílých fazolí se může nakonec dochutit octem nebo trochou citrónové šťávy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.