Veganské chilli z bílých fazolí – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- ¼ hrnku avokádového oleje nebo řepkového oleje
- 2 menší hrnky chilli papriček Anaheim nebo Poblano (bez semínek) – jsou nejméně pálivé
- 1 velká cibule, nakrájená
- 4 stroužky česneku, nasekané
- ½ hrnku quinoi, opláchnuté
- 4 KL sušeného oregana
- 4 KL mletého kmínu
- 1 KL soli
- ½ KL mletého koriandru
- ½ KL mletého pepře
- 4 hrnky zeleninového vývaru s nízkým obsahem soli
- asi 425 g konzervovaných bílých fazolí bez přidané soli, opláchnuté
- 1 velká cuketa nakrájená na kostičky (asi 3 hrnky)
- ¼ hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 2 PL limetkové šťávy, plus klínky limet na podávání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Veganské chilli z bílých fazolí – recept
Ve velkém hrnci na středním plamenu rozehřejte olej. Poté přidejte nakrájené chilli papričky, cibuli a česnek. Opékejte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, tj. 5 až 7 minut. Následně přidejte quinou, oregano, kmín, sůl, mletý koriandr a pepř. Vše promíchejte a restujte asi minutu, dokud se ingredience nerozvoní. Nakonec vlijte do hrnce vývar a vsypte bílé fazole. Vše promíchejte a přiveďte k varu – duste částečně zakryté pod poklicí (za občasného míchání) asi 20 minut. Závěrem přidejte pokrájenou cuketu a pokračujte ve vaření, dokud cuketa nezměkne a chilli nezhoustne, tedy dalších 10 až 15 minut. Hotový pokrm ochuťte koriandrem, limetkovou šťávou a podávejte. Ingredience vystačí na 6 porcí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.