Domácí meruňková zmrzlina
Ingredience
- meruňky: 200 g
- smetana ke šlehání: 250 ml
- bílý jogurt: 250 g
- cukr krupice: 100 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr rozpustil, ale nevaříme. Pak směs necháme vychladnout, přelijeme do vhodné nádoby a dáme zmrazit, přičemž ji každých 20 minut promícháváme, než se zmrazí.
Domácí meruňková zmrzlina je nejlepší z velmi zralých měkkých meruněk. Pokud bychom chtěli ubrat část cukru, můžeme přidat jeden zralý banán.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckujeme, banán oloupeme. Ovoce dáme do mísy s tvarohem a jogurtem a vše společně rozmixujeme. Tato meruňková přesnídávka vydrží v lednici 2 dny, co nespotřebujeme, můžeme…
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji je při vyšší teplotě ze všech stran osmažíme do světle hněda, dokud nebudou zcela propečené. Sůl a pepř přidáme až na konec. Poté snížíme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Nejprve si na deset minut namočte datle do teplé vody, poté je sceďte a přepulte. Dále si k ruce vezměte kuchyňský…
Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno…
Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…
Smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, med, vinný ocet, sůl a pepř a rozmícháme dohladka. Přidáme prolisovaný…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.