Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- anglická slanina: 80 g
- rozmarýn: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso nakrájíme na špalíčky asi 4 cm vysoké, osolíme, opepříme a obalíme do plátků slaniny. Pod slaninu dáme pár jehliček rozmarýnu. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje (nemusí být moc, protože slanina ještě pustí tuk), orestujeme na něm česnek asi 1 minutu a odstraníme ho z pánve. Česnek slouží pouze k ochucení oleje, na kterém se bude připravovat maso. Medailonky zprudka opečeme ze všech stran, přibližně 3 minuty z každé strany podle tloušťky masa. Chceme-li mít vepřové medailonky z panenky pořádně propečené, necháme je opékat ještě o 1 - 2 minuty déle.
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou se hodí k opečeným bramborám, které můžete připravit v oleji zbylém po opékání masa - díky tomu budou krásně vonět. Skvěle se hodí jako příloha také opečné fazolové lusky, které rovněž můžeme zabalit do plátku slaniny.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Ze všech surovin uvedených výše zpracujte hladké a nelepivé těsto, to rozdělte na dvacet menších kousků, přibližně stejně velkých. Z každého kousku těsta udělejte placku a doprostřed vložte jahodu a vytvarujte…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou…
Korpus: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky…
Začněte tím, že si omyjete a překrojíte dýni Hokkaidó. Loupat ji nemusíte, na rozdíl od té máslové. Dále ji…
V míse smícháme mouku, krupicový cukr, špetku soli a bílé víno. Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, zakysanou…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.