![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Marmeláda z černého rybízu](/img/clanky/bf3da843d50ffba0f6912f6ebdf94109/marmelada-z-cerneho-rybizu.jpg)
Marmeláda z černého rybízu
Ingredience
- černý rybíz: 1000 g
- cukr krupice: 700 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Marmeláda z černého rybízu – recept
Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pokud bychom chtěli dát do marmelády méně cukru, přidáme pektin/želírovací produkt podle návodu.
Marmeládu vaříme do zhoustnutí, průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř.
Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou rybízovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.
Marmeláda z černého rybízu chutná skvěle na palačinkách a lívancích. Její chuť můžeme ozvláštnit přidáním špetky skořice nebo několika lístků meduňky do hrnce na začátku vaření.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.