Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Marmeláda z černého rybízu Ostatní
05. 06. 2018 Přečteno: 22046x

Marmeláda z černého rybízu

Ingredience
- +
  • černý rybíz: 1000 g
  • cukr krupice: 700 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Marmeláda z černého rybízu – recept

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pokud bychom chtěli dát do marmelády méně cukru, přidáme pektin/želírovací produkt podle návodu.

Marmeládu vaříme do zhoustnutí, průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou rybízovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Marmeláda z černého rybízu chutná skvěle na palačinkách a lívancích. Její chuť můžeme ozvláštnit přidáním špetky skořice nebo několika lístků meduňky do hrnce na začátku vaření.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 97 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

visnova-marmelada.jpg Ostatní

Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou…

dzem-z-ryngli.jpg Ostatní

Džem z rynglí

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více,…

Tip na recept

Zelený chřest ve slanině

Zelený chřest ve slanině

Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce a opepříme. Každý stonek obalíme ve slanině a klademe na rozehřátou pánev bez oleje. Zelený chřest ve slanině restujeme ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Pokud…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Nepečený čokoládový salám

Vánoční cukroví: Nepečený čokoládový salám

Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso nalámeme na menší kousky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…

Domácí pivní sýr

Pomazánky: Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr…

Batátová polévka

Polévky: Batátová polévka

V pánvi rozpálíme máslo a cibuli nakrájenou na kostky opečeme dozlatova. Batát oloupeme, nakrájíme na menší kostky…

Letní melounový salát

Saláty: Letní melounový salát

Meloun zbavený slupky a pecek nakrájíme na kostky. Přidáme baby špenát, nakrájenou okurku, olivy, kostičky sýra,…