Rozhuda - tvarohová pomazánka
Ingredience
- polotučný tvaroh: 250 g
- smetana (min. 33 %): 40 ml
- máslo: 60 g
- cibule: 1 ks
- pažitka: 1 PL
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rozhuda - recept
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku nakrájíme nadrobno. Máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, smetanu a prošleháme. Přidáme cibuli, pažitku, petrželku, sůl, pepř a vše společně znovu vyšleháme.
Rozhuda je tvarohová pomazánka vhodná jak na chlebíčky, tak jako dip k vařeným bramborám.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.