Lilkový tatarák
Ingredience
- lilek: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- worchester
- chilli omáčka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilkový "tatarák" – recept
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata si nejdříve spaříme a potom oloupeme a nakrájíme.
Vypocený lilek omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, zlehka na něm zpěníme cibulku, ke které pak přidáme i lilek. Zeleninu chvíli restujeme, pak přidáme i rajčata. Směs osolíme a opepříme a necháme smažit, dokud nezměkne.
Dochutíme worchesterem, chilli a prolisovaným česnekem. Lilkový "tatarák" necháme vychladit a podáváme na pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.