Vídeňský řízek
Ingredience
- telecí řízky
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- citron
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vídeňský řízek - recept
Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji z obou stran nařízneme, aby se maso nekroutilo při smažení. Plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, poté v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje z každé strany asi 8 minut do hněda a necháme chvíli na ubrousku, který vysaje přebytečný tuk.
Vídeňský řízek se podává s vařenými bramborami. Před podáváním zakapeme řízek citrónovou šťávou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.