Enchiladas
Ingredience
- kuřecí maso: 250 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčata: 200 g
- fazole - plechovka: 1 ks
- sterilovaná kukuřice: 4 PL
- zelené olivy: 60 g
- koriandr
- chilli
- mletý pepř
- sůl
- petrželka
- sýr
- tortilly
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Enchiladas – recept
Najemno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Horkou vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Fazole s kukuřicí necháme v sítu okapat. Nakrájíme zelené olivy a vše přidáme ke kuřecímu masu. Osolíme, opepříme, ochutíme chilli, koriandrem, nasekanou petrželkou a vše dusíme na mírném ohni 10 minut. Připravíme si tortilly, které naplníme vychladlou masovou směsí a zabalíme stejně jako palačinky. Naplněné tortilly naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, zasypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme po dobu asi 15 minut. Nakonec posypeme petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.