Třešňový clafoutis
Ingredience
- třešně: 300 g
- vejce: 3 ks
- mléko: 4 dcl
- cukr krupice: 120 g
- hladká mouka: 60 g
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Třešňový clafoutis – recept
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na třešně.
Troubu rozehřejeme na 160 °C a koláč pečeme asi 45 minut. Těsto by po upečení mělo být pevné. Necháme vychladnout.
Třešnový clafoutis je oblíbený francouzský dezert. Můžeme ho před podáváním posypat cukrem nebo podávat se šlehačkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.