Tartiflette
Ingredience
- brambory: 350 g
- sýr (např. reblochon): 125 g
- smetana: 60 ml
- cibule: 1 ks
- domácí slanina: 100 g
- máslo: 1 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tartiflette – recept
Brambory oloupeme, nastrouháme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka asi 8 - 10 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a asi 5 minut na másle s trochou olivového oleje opékáme při mírné teplotě. Slaninu nakrájíme na proužky, přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme vrstvu brambor, posypeme cibulí se slaninou a na malé kousky nakrájeným sýrem, trochu osolíme a opepříme a následně vrstvy opakujeme. Na povrch nalijeme smetanu a zapečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení tartiflette vytáhneme z trouby a necháme 5 minut odstát. Podávat můžeme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu, v tom případě ale můžeme vynechat slaninu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.