![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Srnčí guláš](/img/clanky/0236b0dcff29fde736c9457322b6812a/srnci-gulas.webp)
Srnčí guláš
Ingredience
- srnčí kýta: 300 g
- větší cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mletá sladká paprika
- majoránka
- pepř
- sůl
- olej nebo sádlo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Srnčí guláš – recept
Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a poté podlijeme vodou, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Maso by mělo být v tekutině z větší části ponořeno.
Za občasného míchání dusíme v hrnci pod pokličkou a podle potřeby podléváme. Jakmile je maso měkké, tedy asi po dvou hodinách dušení, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.
Srnčí guláš podáváme se špeclemi, knedlíkem nebo pečivem. Do guláše můžeme přidat dle chuti také divoké koření (jalovec, bobkový list, nové koření).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.