Silný hovězí vývar z kostí
Ingredience
- hovězí kosti (tzv. harfy): 1000 g
- hovězí žebro s masem: 500 g
- morkové kosti: 500 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- malý celer: 0.5 ks
- pórek: 10 cm
- celý pepř: 8 kuliček
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 5 ks
- sůl: 1 - 2 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Silný hovězí vývar z kostí - recept
Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a také zeleninu rozprostřeme na plech a dáme opéct do trouby na 15 - 20 minut. Vše přemístíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pozvolným varem necháme probublávat asi 5 hodin. Vytvoří-li se na hladině pěna, sebereme ji sítkem. Maso ze žebra můžeme použít do polévky, všechny ostatní ingredience už nebudeme potřebovat. Pokud chceme mít ve vývaru i zeleninu, použijeme novou.
Podle potřeby silný hovězí vývar z kostí dosolíme, a pokud chceme vývar úplně čirý, přecedíme ho přes plátýnko.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.