Maďarská rybí polévka halaszlé
Ingredience
- rybí maso (sumec, kapr, štika,...): 350 g
- cibule: 1 ks
- barevné papriky: 1 ks
- rajčata: 1 ks
- feferonka: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- voda
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maďarská rybí polévka halaszlé - recept
Na sádle v hrnci osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme na kousky nakrájené papriky, rajčata a feferonku, chvíli podusíme a odstavíme. V jiném hrnci si uvaříme rybí maso. Když je měkké, slijeme vodu do zeleninového základu a necháme pomalu vařit. Z rybího masa vybereme případné kosti a přidáme ho do hrnce. Dochutíme solí, pepřem a paprikou podle vlastní chuti.
Maďarská rybí polévka halaszlé je nejlepší s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.