Jablečné pyré
Ingredience
- jablka: 3 ks
- voda: 150 ml
- skořice: 2 ks
- hřebíček: 3 ks
- badyán: 1 ks
- vanilkový cukr: 2 ks
- kůra z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablečné pyré - recept
Jablka zbavíme slupky, jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. K jablkům přidáme skořici, badyán, hřebíček, citronovou kůru a přisypeme cukr. Množství v návodu je pouze orientační, záleží na tom, jak chceme mít jablečné pyré sladké. Jablka vaříme asi 40 minut, až se tekutina vypaří a jablka úplně rozvaří. Potom ze směsi vytáhneme koření a jablka rozmixujeme tyčovým mixérem, případně je můžeme propasírovat přes sítko. Jablečné pyré je vhodné jako přesnídávka, na pečení nebo ho můžeme zavařit, a tak uchovat na delší dobu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.