![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pomazánka z dýně hokkaido](/img/clanky/0cf65e6507b297b04cf72eb551600e7a/fotolia_121983132_xs.jpg)
Pomazánka z dýně hokkaido
Ingredience
- dýně hokkaido: 500 g
- smetanový sýr: 150 g
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- majonéza light: 3 PL
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z dýně hokkaido – recept
Dýni zbavíme semínek a nasrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s dýní ji orestujeme na másle 10 – 15 minut. Necháme vychladnout.
Smícháme sýr, změklé máslo, prolisovaný česnek, majonézu, nadrobno nakrájenou petrželku, pepř a sůl dle chuti. Můžeme přidat i další bylinky. Ke směsi přimícháme povařenou dýni a vše společně promixujeme ponorným mixérem.
Pomazánka z dýně hokkaido se musí nechat minimálně hodinu uležet v lednici. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.