Dýňové pyré s bramborem
Ingredience
- dýně hokaido: 1 ks
- brambory: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 30 ml
- pomeranč: 1 ks
- mléko
- máslo
- olivový olej
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňové pyré s bramborem - recept
Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Bramboru oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Jakmile dýně v troubě začne měknout, rozehřejeme na pánvi olivový olej, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme změklou dýni a česnek. Asi 1 minutu restujeme, poté přilejeme víno a necháme jej odpařit.
Uvařené brambory přendáme do mixéru, přidáme dýňovou směs, šťávu z pomeranče, kousek másla a trochu mléka. Rozmixujeme. Případně přidáme kapku mléka, aby nám vzniklo hladké pyré. Dochutíme solí.
Dýňové pyré s bramborem je skvělou přílohou k masu i rybám.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.