Ajvar z pečených paprik
Ingredience
- červené papriky: 5 ks
- lilek: 1 ks
- stroužky česneku: 3 ks
- citronová šťáva: 1 KL
- olivový olej: 8 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ajvar z pečených paprik - recept
Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno oloupeme. Papriky zbavené semínek, dužinu z lilku, prolisovaný česnek a olivový olej rozmixujeme nahrubo. Podle chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu a podle požadované konzistence ajvaru případně přidáme ještě olej.
Ajvar z pečených paprik skladujeme v uzavíratelné nádobě v lednici. Ajvar podáváme ke grilovanému masu, jako dip k zelenině nebo jako pomazánku na pečivo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.