Frittata
Ingredience
- papriková klobása nebo chorizo: 1 ks
- anglická slanina - plátky: 6 ks
- vejce: 5 ks
- olivový olej: 2 PL
- jarní cibulka: 1 ks
- brambory: 2 ks
- čedar: 80 g
- cherry rajčátka: 6 ks
- hrst petrželové natě
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Frittata – recept
Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu a opékáme ještě asi minutu. Děrovanou lžící vytáhneme slaninu i klobásu a dáme stranou. V míse rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a rozšleháme. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, půlku sýra, opečenou klobásu se slaninou a uvařené brambory. Do pánve vlijeme vaječnou směs, kterou stejnoměrně rozhrneme a pomalu opékáme asi 5 minut. Po dobu opékání rozložíme nahoru na polovinu nakrájená cherry rajčátka a posypeme sýrem. Pokud máme frittatu zespod zlatavou, vložíme do rozehřáté trouby, až se sýr nahoře roztaví. Frittatu necháme na 5 minut odstavenou, sesuneme opatrně na prkénko, rozkrájíme na výseče a posypeme perželkou. Podáváme s pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.