Smažený hermelín
Ingredience
- hermelín: 2 ks
- vejce: 2 ks
- hladká mouka: 2 PL
- strouhanka: 5 PL
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- brusinkový kompot nebo džem
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený hermelín - recept
Vejce rozšleháme s moukou, osolíme a opepříme. Hermelíny obalíme nejdříve v připraveném těstíčku a poté ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme. Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje a dozlatova v něm hermelíny osmažíme. Odložíme je na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Smažený hermelín podáváme s bramborovými hranolky, vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem. Výborně se k němu hodí i brusinky v podobě kompotu nebo džemu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.