Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta Dezerty
19. 03. 2018 Přečteno: 4989x

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Ingredience
- +
  • vyválené listové těsto
  • švestková povidla
  • plnotučný tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozinky
  • rum
  • vejce

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta - recept

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně. 

Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili v rumu a vymačkali, a cukr podle chuti. 

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, zvedneme 4 cípy k sobě a slepíme do taštičky. Spoje přimáčkneme k sobě. Plněné taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. 

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-povidla_1.jpg Dezerty

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

povidlova-omacka-k-masu.jpg Dezerty

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a…

Tip na recept

Živáňská pečeně

Živáňská pečeně

Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli a klobásu na kolečka. Alobal nastříháme na čtverce a potřeme olejem. Všechny ingredience rozdělíme na díly. Na střed alobalu naskládáme osolené a okmínované…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Polévka gazpacho

Polévky: Polévka gazpacho

Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu,…

Fit perníčky ze špaldové mouky

Vánoční cukroví: Fit perníčky ze špaldové mouky

V míse si vyšlehejte měkké máslo spolu s medem, třtinovým cukrem a vejcem. Poté vsypte i špaldovou mouku, jedlou…

Ananasové smoothie

Nápoje: Ananasové smoothie

Ananas okrájíme a odstraníme i tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme šťávu z…

Créme brulée

Dezerty: Créme brulée

Utřeme žloutky s cukrem. Rozpůlíme vanilku, vyjmeme semínka a lusk i semínka se smetanou přivedeme k varu. Po…