Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Čokoládový fondant Dezerty
01. 11. 2017 Přečteno: 6756x

Čokoládový fondant

Ingredience
- +
  • Na 4 porce: 
  • kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa: 100 g 
  • vejce: 2 ks
  • žloutky: 2 ks 
  • třtinový cukr: 50 g
  • hladká mouka: 2 PL 
  • máslo: 100 g
  • máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Čokoládový fondant - recept

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme mírně vychladnout. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem. Čokoládu opatrně smícháme s pěnou z vajec a cukru. Na závěr do těsta na čokoládový fondant vmícháme prosátou mouku.

Pečeme jen 6 minut, aby se upekl okraj, ale střed zůstal stále tekutý. Čokoládový fondant podáváme ještě teplý.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 51 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pastitsada

Pastitsada

Začněte tím, že si nakrájíte hovězí kližku na větší kostky. Ty pak osmahněte na prudce rozpáleném olivovém oleji s kouskem másla. Opečené maso vyjměte a výpek ponechte. Dále si oloupejte česnek a cibuli. Obojí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Okoun říční na cibuli

Hlavní jídla: Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme…

Bramborová kaše

Přílohy: Bramborová kaše

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Vodu z brambor slijeme a ohřejeme mléko. Brambory rozšťoucháme…

Smažený patizon

Hlavní jídla: Smažený patizon

Patizon oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky patizonu osolíme a necháme je odležet, aby pustily vodu.…

Masová pomazánka na topinky

Pomazánky: Masová pomazánka na topinky

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Pečené vepřové maso umeleme v mlýnku, smícháme s nastrouhaným vejcem,…