Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi si mezitím rozpustíme máslo společně s trochou oleje. Na rozpálené směsi másla a oleje smažíme kuřecí nudličky do zlatova. Cibuli a papriku nakrájíme a přidáme k masu, přidáme mletou papriku a krátce orestujeme. Poté vše zalijeme bílým vínem a necháme kuřecí ragú dusit pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Krátce před koncem přidáme loupaná rajčata a ještě krátce povaříme. Ozdobíme petrželkou.
Kuřecí ragú můžeme dle chuti doplnit čerstvými houbami, sterilovanými žampiony nebo další sezónní zeleninou. Zajímavé je také zapečené kuřecí ragú, které připravíme tak, že hotovou směs naplníme do zapékacích misek, zasypeme sýrem a krátce zapečeme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečeným toustem.
V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a necháme asi 30 minut odležet. Poté paličky naskládáme do pekáče, lehce podlejeme vodou a přidáme…
Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Na pánvi…
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát. Ten necháme zvadnout, krátce podusíme a po vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou vodu.
…
Kuřecí maso nebo skelety zbavíme tučných částí, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěný celer, polovinu mrkve, petržel a cibuli i se slupkou. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu. Po…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.