Hovězí roštěnky
Ingredience
- hovězí roštěnec: 400 g
- cibule: 1 ks
- suché červené víno: 200 ml
- olej: 1 PL
- švestková povidla: 1 PL
- balzamikový ocet
- mletá skořice
- špetka cukru
- rozmarýn
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí roštěnky – recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky. Rozehřejme pánev, na které na troše oleje rozpustíme máslo a opečeme na něm roštěnky z obou stran. Uložíme je do tepla a na pánvi osmažíme cibulku dotmava. Maso vrátíme zpět k cibuli, podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Necháme dusit doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.
Jakmile je maso měkké, přidáme povidla, ochutíme skořicí, balzamikovým octem a rozmarýnem, případně cukrem. Omáčku rozmixujeme dohladka a zredukujeme. Jakmile je omáčka hotová, stáhneme hovězí roštěnky z ohně a přidáme studené máslo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.